VOOR DE LEERLINGEN VAN NU EN DIE VAN TOEN

Nieuwsbrief
De vier vestigingen
Contact

Over ons

De Stichting Vrienden van het (nieuwe) Bonaventuracollege (SVB) bestaat sinds 19 september 2003. We zetten ons in voor het onderhouden van contacten met oud-leerlingen en –medewerkers en we leveren een bijdrage aan culturele activiteiten op de vier vestigingen van het Bonaventuracollege. Voor deze activiteiten zijn wij afhankelijk van donaties van Vrienden.

Hier vind je een overzicht van de bestuursleden en hier vind je de historie van de stichting.

Van oudsher hechten alle vestigingen, naast de zorg voor goed onderwijs aan de leerlingen, ook sterk aan culturele ontwikkeling. Deze ontwikkeling komt niet vanzelf tot stand, maar vraagt inzet van schoolleiding en medewerkers.

Binnen het bestaande schoolbudget is voor cultuuroverdracht op het niveau zoals de school dat graag ziet soms onvoldoende financiële ruimte. Dat heeft vooral te maken met de grote ambitie die elk van de vestigingen heeft op dit gebied. De vrienden maken de activiteiten desondanks mogelijk.

Contact en reünies
Daarnaast willen we ook de contacten tussen oud-leerlingen en oud-docenten, zowel onderling als met de school, zo veel mogelijk  bevorderen. We helpen bijvoorbeeld bij de organisatie van reünies, en kennen de online netwerken. Daarbij hebben we Time-lines, ons eigen registratiesysteem, waarin je klasgenoten en docenten terug kunt vinden.